Welkom op de website van Gospelkoor Joy!

 

 

Kerst samenzang in grote kerk te Apeldoorn

Geschreven door Caroline Veldkamp op . Gepost in Blog optredens

In een goed gevulde kerk (De grote kerk van Apeldoorn) mochten wij - samen met gospelkoor Vocation - meewerken aan de Kerst samenzang door de politiekapel Noord- en Oost-Gelderland.

Het was een mooie en gevarieerde avond, de koren zongen verschillende liederen van het eigen repertoir (kerstmuscial) begeleid door Kees Ploeger op de piano, maar ook verschillende liederen samen met het orkest. Onze dirigent stond zo voor zijn twee koren en gezamenlijk waren we een flink koor.

Het orkest speelde natuurlijk verschillende muziekstukken en liederen en het was een genot om naar te luisteren, ook de samenzang (vaak gecombineerd met het orgel) werd door hen begeleid.

In een aantal liederen werd samengewerkt met een soliste en ook zong zij de thema song van Frozen - let it go - voor ons.

Tot slot van de avond werd door allen het 'Ere zij God' gezongen en gespeeld, indrukwekkend mooi.

Met een welkomswoord door de burgermeester, verschillende bijbellezingen - het kerstevangelie -  een korte overdenking en heel veel samenzang, was dit een prachtige voorbereiding op het Kerstfeest!

 

Bestand 21 12 17 09 21 18

 

Joyful Easter maart en april 2017

Geschreven door Caroline Veldkamp op . Gepost in Blog optredens

Onze mooie thema dienst voor in de 40 dagen tijd.

Het was al weer even geleden (April 2009) dat we deze thema dienst konden uitvoeren,  dus in de aanloop naar deze uitvoering, werd de dienst opnieuw bekeken, enkele liederen werden vervangen voor nóg mooiere en ook gesproken teksten werden hier en daar wat aangepast.

Door het prachtige thema, God komt ons tegemoet door Zijn Zoon, is het een hoopvolle dienst, niet de dood heeft het laatste woord maar door het offer van de Here Jezus, kunnen wij die Hem aannemen, gered worden van de straf die op de zonde is.

Afgelopen Zondag 5 mrt 2017 mochten we deze themadienst uitvoeren in Waarder en wat was het opnieuw een feest om daar te zingen. 

Helaas waren er verschillende koorleden afwezig omdat zij ziek waren en werd één en ander overgedragen aan anderen..  maar met de koorleden die er wel waren hebben we opnieuw een prachtige thema dienst beleefd.

We zijn blij  dat we een maand later, vlak voor Pasen, deze dienst nogmaals mochten uitvoeren, dit maal in Nieuwerbrug, ook hier was het een geweldige dienst. De dienst werd nog een  klein beetje aangepast en was opnieuw indrukwekkend.

 

 

CVS

A JOYFUL GOSPELNIGHT 6 febr. 2016

Geschreven door Caroline Veldkamp op . Gepost in Blog optredens

Op 6 februari 2016 stond ons concert ' A JOYFUL GOSPELNIGHT' gepland. 

Wat zijn we er druk mee geweest! Om het geheel te kunnen betalen, werden er acties ondernomen... zoals de grote clubactie en de hutspotactie, met als resultaat een potje waarmee we wat extra ruimte hadden in het organiseren van dit concert.

Een avond georganiseerd door JOY met medewerking van Martin Brand en Talitha Nawijn, dat was het idee. Helaas moest Martin door stemproblemen afzeggen, hij regelde voor ons een vervanger in de persoon van Cynthia van Echten, die er zomaar inviel en de plaats van Martin in nam.

 

IMG 7275

Het was een mooie avond, wij hebben er zelf heel erg van genoten....het liep een tikje uit... was iets langer dan gepland maar de reacties waren hartverwarmend:

Er werd genoten!

er waren (nogal wat) kippenvelmomenten...

kan dit niet jaarlijks?

En bovenalles was het doel om God en Zijn Zoon te eren en bekend te maken. Wij vonden het weer heerlijk om te doen... helaas het zit er al weer op dus wij gaan op zoek naar een nieuw project/optreden....

fotocollage gospelnight 2 

CVS

Worden als Jezus....

Geschreven door Caroline Veldkamp op . Gepost in Blog optredens

Zondag 8 februari 2015, we gaan zingen in Waarder....

Iemand uit de kerk aldaar was bij een eerder optreden (en uitvoering van deze themadienst) en was zo enthousiast dat we onmiddelijk werden uitgenodigd. 

De voorbereidingen begonnen, de planning, natuurlijk de dienst zelf, die wat was aangepast sinds de laatste keer, werd nog eens helemaal doorlopen. De opbouwploeg werd samengesteld, de koorleden op de hoogte gebracht van hoelaat aanwezig te zijn.... en dan...

....dan is het zover. We vertrokken als koorleden rond 7.15 uur, (de opbouwploeg was natuurlijk al veel eerder vertrokken!)want we moesten wel een klein uurtje rijden. Om kwart over acht werden we geacht aanwezig te zijn, we werden ontvangen met een heerlijk kopje thee/koffie en het inzingen begint... tot ongeveer 09.00 a 09.15, want om 09.30 begint de dienst al. 

Terwijl de mensen de kerk binnenkomen, verkleden wij ons, drinken nog even snel iets en beginnen met elkaar met gebed.

We gaan op ons plaatsen staan en vanaf dat moment gebeurt er iets.... de dienst begint en we merken dat God zelf erbij is, het is een indrukwekkende dienst en zowel kerkgangers als koorleden zijn onder de indruk. 

Het laatste lied, elke keer weer bijzonder, Vrede zij u!

Na de dienst drinken we koffie met mensen uit de kerk... en we horen het van alle kanten... het komt echt binnen deze dienst.

Geweldig hoe God JOY wil gebruiken om mensen te laten zien dat wij er mogen zijn! Dat het niet belangrijk is wat anderen van ons vinden maar wat Hij van ons vindt! Hij houd van ons en gaf zijn Zoon voor ons!

Wij willen 'Worden als Jezus'!

 

CVS 

Wilt u deze dienst ook eens meemakenin uw eigen kerk/gemeente? Neem contact met ons op!

 

 

SlideshowFx Picasa Widget for Joomla!
Copyright © 2010 www.OopsTouch.com