Welkom op de website van Gospelkoor Joy!

 

 

Jubileum 25 jaar, 17 november 2018 Pop-oratorium 'Messiah'

op op . Gepost in Blog optredens.

IMG 3180

Op 17 november j.l. mocht Gospelkoor JOY opnieuw een jubileum vieren door het uitvoeren van een bijzonder project.

Ditmaal was het 25 jaar dat gevierd werd met het pop-oratorium 'Messiah'. Dit muziekstuk werd gemaakt door Tore W. Aas en werd alleen eerder uitgevoerd door zijn Oslo Gospel Choir.

Tijdens ons 'weekendje weg' als koor op 24, 25 en 26 maart 2017 in Noordwijk, beleefden we met (veel) koorleden de uitvoering in Leiderdorp - als start van het weekend - op vrijdagavond uitgevoerd door het Oslo Gospel Choir.

Onze dirigent, Ton Schimmel, was allang verkocht... nu wij nog. Het was een prachtige avond, een geweldig weekend en met elkaar (bestuur, koor en dirigent) werd besloten dat dit een mooi project zou zijn voor het jubileum.

In anderhalf jaar en vele repetities hebben we de liederen uit dit pop-oratorium ingestudeerd en doorzongen. Ton is met Hedwig Boland aan de slag gegaan om er - met ons - een mooi geheel van te maken. Stap voor stap werd er opgebouwd en werd een mooi geheel gemaakt.  Steeds meer werd duidelijk hoe deze uitvoering zou gaan worden. Vast stond al dat het een prachtige avond zou worden, met een live band en prachtig licht. 

Toen, na lang oefenen en voorbereiden, was het zover... alle plannen en voorbereidingen waren klaar en nu konden wij gaan uitvoeren. Vanaf de vroege zaterdagmorgen werd de kerk klaargemaakt, werd licht en geluid opgebouwd en werd ook voor het koor en de bezoekers alles in gereedheid gebracht. In de middag toen het koor was gearriveerd en druk was met een 'generale' en de soundcheck, werd een maaltijd klaargezet waar we met elkaar, koor en medewerkenden, samen heerlijk van genoten hebben! Daarna was het tijd om ons te verkleden én tijd voor de schmink! Door een aantal helpende handen werden koorleden en anderen geschminkt i.v.m. de felle lampen.

De bezoekers stroomden binnen. Wat fijn dat we uitverkocht waren! En na een kort moment samen als koor, was het zover... 

Het was voor ons als koor een geweldige avond.  Verdrietig was dat Arnold van de Maarl, een van de solisten, een aantal dagen voor het concert moest afhaken, hij was/is ziek en moest naar het ziekenhuis. Plotseling moesten andere koorleden zijn solo's overnemen. Super gedaan zo op het laatste moment!

Niet alleen het koor vierde haar jubileum, ook onze dirigent Ton Schimmel, is 25 jaar dirigent van Gospelkoor JOY! Hij werd dan ook even in het zonnetje gezet en ontving een prachtig aandenken van JOY.

ton 25jr

En dan ineens is alles weer voorbij.... maar.... wellicht komt er nogmaals een uitvoering van dit pop-oratorium. Houdt u dus de website en FB in de gaten als u  daar bij wilt zijn.

 

IMG 3154

 

Naast het instuderen van alle liedjes e.d., zijn er natuurlijk nog meer acties onder de koorleden geweest... zo probeerden we met elkaar wat extra fondsen te creëren voor de kosten die zo'n uitvoering met zich mee brengt.

Zo werden er al verschillende acties ondernomen door koorleden (biologische rookworsten, schilderworkshop, boottocht).